Snelheidsbeperking tot 50 km/ uur in de Langestraat Zottegem

Binnenkort zal in de Langestraat een snelheidsbeperking worden ingevoerd van 50 km/ uur. Dit op expliciete vraag van Schepen van Mobiliteit Peter Vansintjan aan wegbeheerder AWV.

“In de Langestraat   werd eerder dit jaar een oversteekplaats aangelegd ter hoogte van het Z-park. Op die plaats tellen we nu   een groot aantal oversteekbewegingen. Ook maken steeds   meer mensen te voet of met de fiets verplaatsingen langs de Langestraat. De veiligheid van de zwakke weggebruikers  primeert altijd op snelheid van de autobestuurders, daarover kan   geen ander compromis worden gemaakt,” aldus Vansintjan, “Zolang de inrichting van de weg niet is aangepast en er dus geen afgescheiden fiets- en voetpad is, moet snelheid van het
gemotoriseerd verkeer naar beneden.”

De snelheidsbeperking zal in het straatbeeld worden aangegeven met de verplichte signalisatie.

X