Velt Land van Rhode: Voordracht: uw bodem herstellen: hoe doe je dat? met Marc Verhofstede

Alle gezonde voeding begint bij een gezonde bodem met veel humus. De bodem is de motor van onze voedselkringloop. Het is het orgaan dat plant, mens en dier voedt. Wanneer je bodem niet goed zit, dan merk je dat je gewassen en dieren ook niet gezond zijn. Als er iets misloopt met je gewassen of dieren, kan het dus helpen om naar je bodem te kijken.

Wanneer: woensdag 05/12/2018 van 20:00 tot 22:30

Plaats: Parochiaal Centrum ‘De Zwaluw ,

Decoenestraat 12, 9630 Munkzwalm

Prijsinfo: gratis voor Velt-leden; 5 euro voor niet-leden

Verantwoordelijke: DEMONIE LUC (ldemowu@gmail.com 09/360 38 17)

Lesgever: VERHOFSTEDE MARC

Thema: Moestuin

 

Bodemkwaliteit heeft wel degelijk een impact op de kwaliteit van onze voeding en dus ook op onze gezondheid. Schrale bodems brengen schrale voeding voort en dat maakt ons ziek.

Een bodem herstellen: hoe doe je dat?

De juiste bodembewerking, de inzet van groenbemesters: het speelt allemaal mee. Maar de oplossing ligt vooral bij het kwalitatief composteren met als eindresultaat humus. Er is weer aandacht voor de bodem. Bodemorganismen zijn niet langer meer verwekkers van ziekten en plagen maar door hun diversiteit bondgenoten als basis voor meer bodemvruchtbaarheid. Ze verbeteren de bodemstructuur, bouwen humus op, recycleren nutri ënten en onderdrukken ziekteverwekkers. Kom en leer om je bodem beter te kennen en duurzaam te beheren!

 

X