Lars Verhaevert neemt klasgenootjes mee naar hoogste punt in Zottegem

Vanmiddag mocht het tweede leerjaar van het Sint-Barbaracollege, afdeling Trapstraat in Zottegem, een wel heel bijzondere dag beleven: leerling Lars Verhaevert won namelijk in de tentoonstelling ‘Oude Liefde. Zorgen voor erfgoed’ in het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename een avontuur met Monumentenwacht Oost-Vlaanderen.

Samen met juf Kim en zijn klasgenoten verkende hij vandaag de kerk van Bevegem, onder begeleiding van twee Provinciale monumentenwachters. De kerk van Bevegem is sinds 2001 lid van Monumentenwacht Oost-Vlaanderen, een dienst van de Provincie Oost-Vlaanderen die de toestand van het aangesloten erfgoed onderzoekt en aanbevelingen doet voor het onderhoud ervan.Was het gebouw nog in goede staat? Komt er geen water binnen? Is het hout niet rot? De kinderen gingen helemaal tot in de toren en op de zolder van de kerk, ze leerden afdalen aan klimtouwen en Lars mocht zelfs even op het dak rondlopen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X