Lars Verhaevert neemt klasgenootjes mee naar hoogste punt in Zottegem

Vanmiddag mocht  het  tweede leerjaar van  het  Sint-Barbaracollege, afdeling Trapstraat in Zottegem, een wel heel bijzondere dag beleven: leerling  Lars Verhaevert  won namelijk in de tentoonstelling ‘Oude Liefde. Zorgen voor erfgoed’ in het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename een avontuur met Monumentenwacht Oost-Vlaanderen.

Samen met juf Kim en zijn klasgenoten verkende hij vandaag de kerk van Bevegem, onder begeleiding van twee Provinciale monumentenwachters. De kerk van Bevegem is sinds 2001 lid van  Monumentenwacht Oost-Vlaanderen, een dienst van de Provincie Oost-Vlaanderen die de toestand van het aangesloten erfgoed onderzoekt en aanbevelingen doet voor het onderhoud ervan.Was het gebouw nog in goede staat? Komt er geen water binnen? Is het hout niet rot?  De kinderen gingen helemaal tot in de toren en op de zolder van de kerk, ze leerden afdalen aan klimtouwen en  Lars mocht zelfs even op het dak rondlopen.