Schoolspeelplaats GILO Balegem wordt avontuurlijker en aantrekkelijker gemaakt

Schepen voor Onderwijs Marleen Verdonck: ‘De afdeling Oosterzele van onze gemeentelijke basisschool ging eerder al in op de oproep van minister van Onderwijs Crevits om schoolinfrastructuur slim te gebruiken. We willen ook de projectoproep ‘Bewegingsvriendelijke en gedeelde schoolspeelplaatsen’ positief ondersteunen. Oosterzele stelt zich kandidaat’. (Reporter 17, DDL)

Als eerste mogelijkheid ziet de gemeente Oosterzele de afdeling GILO Balegem. Er werd al een plan gemaakt en er worden nu al werken uitgevoerd om de speelplaats avontuurlijker en aantrekkelijker te maken. Het plan om een speelbos aan te leggen zit in de steigers. Met deze plannen toont Oosterzele zich een voorloper van de huidige projectoproep.
De Vlaamse onderwijsinstellingen kregen op 9 november een projectoproep om er bewegingsvriendelijke en gedeelde schoolspeelplaatsen in te richten. Het gemeentebestuur moedigt alle scholen aan om van de subsidiemogelijkheid gebruik te maken.
De huidige projectoproep in verband met bewegingsvriendelijke en gedeelde schoolspeelplaatsen van de ministers Gatz, Crevits en Muyters — respectievelijk bevoegd voor Jeugd, Onderwijs en Sport — om schoolspeelplaatsen te delen buiten de schooluren, tijdens het weekend en in de schoolvakanties met jeugdwerk en eventueel andere partners wordt onderzocht. Samen met ouders, leerlingen en het schoolteam zal de gemeente Oosterzele oplijsten welke opportuniteiten zich stellen.
Bovendien wordt bij de aanleg van een nieuw stuk fietssnelweg tussen Houte en Kalle een nieuwe fietsontsluiting gemaakt tussen de achterzijde van de gemeenteschool in Balegem. Op deze manier kunnen kinderen en (groot)ouders per fiets de drukke as Gootje — Rooigemstraat vermijden. Ook het gedeelte fietssnelweg tussen Scheldewindeke en Moortsele staat in 2019 op de planning. Meer weten? Info: Schepen voor Onderwijs Marleen Verdonck, 0474 / 68 60 65, marleen.verdonck@hotmail.com, directeur GILO Els François, 09 / 362 61 20, els.francois@oosterzele.be.                                           Reporter 17