Zottegemsesteenweg vanaf maandagnamiddag terug open voor verkeer

Zwalmse schepen Johan De Bleecker (Open VLD) laat weten dat de Zottegemsesteenweg (N454) maandagnamiddag opnieuw open gesteld zal worden voor alle verkeer.

De werken vatten aan in augustus 2017 en hebben dus meer dan een jaar geduurd. De Zottegemsesteenweg werd aangepakt vanaf het Kruispunt Den Os tot aan de spoorweg:  een nieuwe rijweg in asfalt, nieuwe vrijliggende fietspaden in beton. Aan het kruispunt zijn de fietspaden aanliggend. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel. Tussen de Zwalmbeek en de spoorweg werd de rijweg vernieuwd.  Aan de noordzijde van de Zottegemsesteenweg werd een nieuwe bomenrij geplant. De oude bomen waren ziek en werden in augustus vorig jaar verwijderd. Aan  de Zwalmbeek kwam er een faunapassage onder de steenweg.  Op die manier kunnen allerlei dieren (dassen, vossen  en andere ) veilig de weg passeren. Meer info over de werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.