Kritische bedenkingen bij de heraanleg Zottegemse Steenweg

De Zottegemse Steenweg wordt maandag weer opengesteld voor alle verkeer maar toch zijn er al enkele kritische bedenkingen.
Opritten naar velden lijken wel skischansen.
De opritten voor landbouwers naar hun akkers lijken wel skischansen. Sommige opritten zijn zo stijl gemaakt dat we het in de praktijk eens willen zien dat een tractor met aanhangwagen deze hindernissen zo maar kan nemen.

Toch nog groot gedeelte aan 50km/u — bushalte op de rijweg
Ter hoogte van de St.- Annastraat — Huttegemstraat ( kruispunt) zijn de bushaltes gewoon op de weg voorzien zodat het verkeer hier serieus gaat afgeremd worden als daar 10 scholieren op de bus moeten stappen tijdens de spits. Men had evenwel   plaats zat om de haltes naast de rijweg te brengen. Dergelijke haltes zijn niet zonder gevaar. De reiziger stapt af op de rijweg en steekt over vlak achter de bus bij gebrek aan geduld. Er zijn de laatste maanden zo reeds verschillende ongevallen gebeurd in onze regio. Men heeft de snelheid op deze plaats wel gereduceerd naar 50km/u. Als men buiten de dorpskommen op dergelijke ruime wegen met afgescheiden fietspaden al de snelheid reduceert van 70km/u naar 50Km/u dan ziet het er met onze snelheid voor zich te verplaatsen heel slecht uit. Wellicht wordt het stuk met 50km/u een mooie plaats voor snelheidscontroles.