Forse investering en centrale rol voor speelplein in Bevegem

Het speelplein in Bevegem wordt fors uitgebreid en krijgt een centrale rol in Zottegem.

De beslissing maakt deel uit van een actieplan uitgewerkt door de Jeugddienst en schepen Sandra De Roeck (SP.A) waarbij de goed 15 Zottegemse speelpleintjes werden ge ëvalueerd en getoetst aan de huidige leefsituatie, rekening houdend met de vergrijzing en de aanwezigheid van kinderen. Ook de aanleg van het speelplein in het Beislovenpark en dat van de nieuwe Lelie-wijk maken deel uit van het plan. Maandag op de gemeenteraad werd een investering van 50.000 euro goedgekeurd. Met naast 8 nieuwe speeltoestellen in het speelplein achter de kerk van Bevegem, ook nieuwe toestellen voor het speelplein aan het Pieter Maegermanplein en het speelbos aan de Bevegemse Vijvers. Nog in het plan werd beslist in enkele speelpleintjes geen nieuwe investeringen meer te doen en om andere anders in te richten. Wat de centrale rol van het speelplein in Bevegem betreft wijst schepen De Roeck op het succes van het centrale speelplein aan de burcht in Herzele.

Lees meer in Het Nieuwsblad