parking site

Ouders van Vrije Basisschool De Coenestraat (Munkzwalm) moeten grote parking gebruiken

De Vrije Basisschool van Munkzwalm is in ‘De Coenestraat’ gelegen tegenover de achterzijde van het gemeentehuis. Daar is een parking aanwezig en heel wat (groot)ouders maken daar kortstondig gebruik van om hun (klein)kinderen naar school te brengen. Men kan spreken van een kiss & ride parking.
Recent is er een brief rondgedeeld door de school dat de ouders beter gebruik maken van de grote parking die enkele tientallen meters verder ligt aan de sportsite.
Sommige ouders vinden het spijtig want het gaat toch ook om een parking die is aangelegd met belastingsgeld zeggen ze. Voor 8.30u zien we weinig beweging op die parking van het gemeentehuis.
Schepen voor mobiliteit Guido De Temmerman zegt dat de vraag om in te grijpen er is gekomen op verzoek van het gemeentepersoneel die te pas en te onpas zagen dat de parking goed bezet was. “We hebben een ruime, nieuwe parking op een boogscheut van de school met heraangelegde voetpaden. We overwegen zelfs om stapjes te zetten op de voetpaden zodat men kan zien hoe men zich best naar de school dient te begeven. Directeur Geert Wildemeersch had daar begrip voor en heeft woord gehouden door een brief te schrijven naar de ouders. Ik noem het een storm in een glas water.’

De brief die werd rondgestuurd door de directie van de school

Beste ouder

Op het gemeentelijk overleg met onze school is er gevraagd dat de ouders, voor het brengen of halen van hun kinderen, alleen nog gebruik zouden maken van de grote, nieuwe parking aan de sportsite. Blijkbaar worden er verschillende parkeerplaatsen ingenomen door voertuigen van (groot)ouders die hun kinderen naar school voeren of van school afhalen.
Dank je wel voor de medewerking!

Groeten

Geert Wildemeersch