Vanaf zondag opnieuw jazzoptredens in congregatiekapel

Zondag is er in de congregatiekapel in de Kasteelstraat in Zottegem het eerste concert van de nieuwe Jazz On Sunday reeks. In deze jubileumeditie – Jazz on Sunday bestaat 10 jaar – herneemt de organisatie met het allereerste concert.

In de aanloop van hun 10de verjaardag herneemt Jazz on Sunday haar allereerste concert ooit, toen nog in de memorabele blauwe wolk met het al even memorabele trio Massot/Florizoone/Horbaczewski! De Blauwe Wolk is al enkele jaren geleden verdewenen uit het straatbeeld. Sinds enkele jaren gaan de concerten van Jazz on Sunday door in de gezellig ingerichte Congregatiekapel in de Kasteelstraat te Zottegem.

Het trio Massot/Florizoone/Horbaczewski laat zijn muziek niet zomaar in één stijl duwen, maar schurkt verleidelijk aan tegen de grenzen van jazz, folk en klassiek. Hun instrumenten –‐tuba, accordeon en cello–‐ lijken op het eerste gezicht dan wel ongebruikelijk en niet compatibel, ze hebben alvast veel raakpunten: een breed geluid, een uitgebreid register en een fotogeniek uitzicht. Al improviserend tovert het drietal de vreemdste, meest prettig gestoorde, maar bovenal ontroerende klanken uit hun instrumenten. Nu eens filmisch dan weer wild om zich heen slaand, bewijzen Tuur Florizoone, Michel Massot en Marine Horbaczewski waarom ze –‐elk op hun instrument–‐ een referentie zijn.

Praktisch: Jazz on Sunday zondag 25 november 2018, Congregatiekapel, Kasteelstraat 30, Zottegem Tickets: www.jazzonsunday.be