Wafelentocht is echte ‘herfsttopper’ voor natuurliefhebbers

Kilometers wandelen op een ontspannen manier. Het kan op zaterdag 1 december in Oosterzele. In de herfst hangt er een zalige rust over het ‘Land van Rode’. Er zijn nog plekken waar je de stilte kunt horen. Met de Wafelentocht, met startplaatsen in Oosterzele (De Appelaar, Dorp 50) en Scheldewindeke (Zaal De Rots, Marktplein), kun je in alle rust op pad. Je kan starten tussen 8 u en 15 u. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Traditiegetrouw sluit de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw begin december zijn eigen wandelseizoen af. We zijn er van overtuigd dat de wandelaars gretig uitkijken naar de ontdekkingstocht doorheen dorpen van de fusiegemeente Oosterzele. Je wandelt langsheen kasteel Smissenbroeck, Keiberg, Reigerstraat, Nieuwstraat, Merebaaistraat, Landrieswegel, Peerdeweewegel, Mountenbikeroute, Kwaadbeek, Hettingen, Hofkouter,…De perfecte bewegwijzering van parcoursbouwer Etienne De Neve blijft gelden als voorbeeld. De wandelaars kunnen zich volledig concentreren op de unieke natuurbelevenis. De Wafelentocht leidt je langs rustige wegen. De wandeltochten van WSV Land van Rhode vzw hebben aan gezelligheid en uitstraling nog niets ingeboet. In 2019 stapt de club haar 32 ste jaargang in. Je valt beslist voor de charmes van dorpen van de fusiegemeente Oosterzele. Uitgestrekte weiden, glooiende akkers, herfstlandschappen, trage wegen, mooie ongerepte plekken, erfgoed, waar je zowel in de sporen van vervlogen tijden als de hedendaagse geschiedenis treedt. Na het wandelen kan je genieten van (streek)bieren, frisdranken, hartversterkertjes én vers gebakken wafels.
Wandel mee

   

Wandelen blijft populair. Bij elke organisatie van WSV Land van Rhode vzw komen meer dan 1.000 sportievelingen deelnemen. Gelijk welke afstand, kies uit 6, 10, 14, 18 of 21 km, het blijft ,altijd tof. Aarzel niet om in te schrijven in ‘De Appelaar’ Oosterzele of De Rots Scheldewindeke. Wie nooit meewandelde, zal het na de Wafelentocht beamen: wandelen geeft je bakken energie. Interesse? Info: voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96, erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475 / 42 05 12, diana.scheirlinck@skynet.be.                             Reporter 17