“RODE NEUZEN DAG” in Lierde.

Derde editie Rode Neuzen Dag

Psychische problemen zijn een dagelijkse realiteit in scholen. E én op de twee leerkrachten (52%) in Vlaanderen heeft minstens wekelijks te maken met leerlingen met mentale problemen. Hierom zet deze editie van de Rode Neuzen Dag, die doorgaat op 30 november 2018, in op het mentaal welzijn van jongeren op school.

Mieke Van De Ponseele

In het kader van de “Rode Neuzen Dag” organiseerde Mieke Van De Ponseele op 24 november 2018 in Hoeve Van Dorpe de verkoop van geschenkjes, hapjes en drankjes. Mede door de hulp van diverse vrijwilligers en de talrijke opkomst van bezoekers werd het een waar succes. De opbrengst van deze actie komt volledig ten goede aan CKG Den Boomgaard te St.Maria-Lierde.

Gemeentelijke Jeugdraad Lierde.

De Jeugdraad organiseerde de verkoop van verse mattentaarten op drie verschillende locaties in de gemeente. Op 21/11 waren ze te vinden in de inkomhal van het gemeentehuis en op 24/11 aan de kerk van Deftinge en aan OC De Kommalier.

Er werden in totaal 255 zakjes met elk twee mattentaarten verkocht, wat goed was voor een opbrengst van 888,88 euro.

De leden van de Jeugdraad en de schepen van Jeugd Erna Antoine waren zeer tevreden met dit resultaat.