SMS-Sint voor minderbedeelde gezinnen

De Zottegemse weldoener Anny De Windt van vzw BiJeva heeft een nieuw initiatief klaar om kinderen uit gezinnen in armoede een hart onder de riem te steken.

Anny De windt is met BiJeva lang niet aan haar proefstuk toe als het gaat om de aanpak van kinderarmoede.  Haar zomerkampen voor kinderen uit gezinnen in armoede , de educa-container en het jaarlijkse BiJeva-kerstfeest zijn maar enkele voorbeelden waarmee ze al jaren het verschil probeert te maken en de vaak vicieuze cirkel van armoede probeert te doorbreken. Ze werd omwille van haar tomeloze inzet tot ereburger van de stad Zottegem gekroond en kreeg zelfs bezoek van koning Filip en koningin Matilde.

Bij haar nieuwste initiatief profileert ze zich als een SMS-Sint die op vraag van ouders in armoede ter plaatse gaat met cadeautjes voor de kinderen. “Het volstaat om te sms’s op het nummer 0499/24.54.36  met de boodschap ‘Anny, bel mij eens”, legt Anny  uit. “Ik zal dan aan de telefoon nagaan of een bezoek opportuun is want er zijn enkele voorwaarden. Het moet gaan om kinderen van 3 tot en met 8 jaar, het gezin moet in Groot-Zottegem wonen en het gezinsinkomen mag niet hoger zijn dan de Europese armoedenorm.”

De verdeling gebeurt in volgorde van aanmelden en tot de voorraad strekt.  De actie loopt vanaf vandaag tot en met 27 december