Brakelse N-VA-fractie roept schepencollege op om alternatieven te onderzoeken na sluiting bivakzone Brouwierweide

Enkele weken geleden sloot het Brakels schepencollege de bivakzone aan de Brouwierweide te Parike. Dit naar eigen zeggen als gevolg van aanhoudende klachten. Op de jongste gemeenteraad legde N-VA-gemeenteraadslid Jan Haegeman daarover de onenigheid in het schepencollege bloot.

Jan Haegeman (N-VA): “Ik ben er me van bewust dat zo’n bivakzone of paalkampeerplaats zeker enige overlast kan meebrengen: niet iedereen meent het helaas evengoed. We moeten er met z’n allen dus absoluut over waken dat de buurtbewoners niet gehinderd worden. Maar in dit dossier is het schepencollege wel zeer snel overstag gegaan. Er werd op geen enkel moment een grondig onderzoek gevoerd naar de reikwijdte van de klachten, laat staan dat er alternatieven voor de sluiting onderzocht werden.”

Toen Haegeman het schepencollege hierop aansprak tijdens de jongste gemeenteraad, bleek ook binnen het schepencollege niet iedereen op dezelfde lijn te zitten.

Jan Haegeman: “De beslissing om de bivakzone te sluiten werd door het schepencollege geforceerd terwijl de bevoegde schepen van Toerisme Johan Thomas in het buitenland zat en niet op de hoogte was. Dat is op zijn zachtst gezegd nogal eigenaardig.”

De N-VA-fractie riep de meerderheid op om alsnog alternatieven te onderzoeken. Het college toonde zich daarop bereid om de zaak alsnog opnieuw in overweging te nemen.

Jan Haegeman: ”Vóór de verkiezingen liepen alle partijen hoog op met de toeristische en groene kwaliteiten van onze gemeente. We moeten dan ook durven investeren in dat groene toerisme. Ik ben alvast blij dat de meerderheid alsnog bereid is om daar met ons over na te denken.”