ingezonden foto Merelbeke

Merelbekenaars kiezen nieuwe naam cultuurhuis

ingezonden foto Merelbeke

Persbericht Merelbeke

Op het Driekoningenplein in het centrum van Merelbeke werken aannemers momenteel hard aan het nieuwe stervormige cultuurgebouw. Begin 2020 opent het gebouw de deuren voor het publiek. Voor het zover is, kan elke Merelbekenaar mee bepalen wat de nieuwe naam wordt van het cultuurhuis.

In de running zijn:

  • C’Aster (Aster is Grieks voor ster, de C staat voor Cultuur)
  • C’Astor (Castor is samen met broertje Pollux onderdeel van het sterrenbeeld Tweelingen)
  • C@mer (Cultuur at Merelbeke, uit te spreken als kamer, knus en vertrouwd)
  • Cultuurhuis (werktitel vanaf dag één, een naam die zegt waar het op staat)
  • Studio M (bruisende cultuurplek in het hart van Merelbeke)
  • De Mirre (cultureel geschenk van de drie koningen aan Merelbeke)
  • Stella (Latijn voor ster)
  • Parels (pareltjes van voorstellingen in een parel van een gemeente)

Stemmen kan online via www.merelbeke.be vanaf 1 t.e.m. 10 december (middernacht) of via de stemkaart die in het gemeentelijk infomagazine van december verscheen. Merelbekenaars met een creatief idee kunnen ook een volledig nieuw voorstel indienen. Het college van burgemeester en schepenen hakt eind dit jaar de knoop door op basis van de voorstellen en stemmen die binnenliepen. Op zondag 6 januari wordt de nieuwe naam onthuld tijdens de nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners op het Kerkplein.

 

 

 

Meer informatie

 

Dienst cultuur

cultuur@merelbeke.be

09  210 35 80