Eerste beplanting fietspad Balegem aangelegd

Vandaag werd een eerste reeks  haagjes gepland in de Boerestraat en de Kalle. De beplanting zorgt voor een duidelijk scheiding tussen de weg en het fietspad. Daarnaast oogt het geheel mooi in het ‘landelijke’ Balegem.

Burgemeester Johan Van Durme opende de fietssnelweg plechtig op 25 september.

Het project Boerestraat — Kalle kent een lange geschiedenis. De gemeente slaagde erin de procedure rond te krijgen. Het project maakt als fietscorridor deel uit van de fietssnelweg F417. Vanaf Walzegem sluit de fietssnelweg aan op de N46. In 2019 wordt het verdere deel richting Snijdreefken Zottegem gerealiseerd. In Oosterzele zitten nog drie projecten in de pijplijn: Kalle-station Balegem Dorp, Roosbroekstraat — Van Thorenburghlaan en vanaf de Van Thorenburghlaan aansluiting op de Schellaertweg. Het blijft immers belangrijk om in te zetten op alternatieven inzake woon-werkverkeer.