Melle: Dompel je onder in de kerstsfeer.

Kraampjesmarkt op Melle Vogelhoek en kerstmarkt door verenigingen voor goede doelen op Melle centrum.

Kerstmarkt Melle vogelhoek

Op het pleintje voor CC Gildenhuis wordt op zaterdag 8 dec en zondag 9 dec omgetoverd tot een gezellige kerstmarksfeer.

De zaterdag om 17 u wordt de kraampjesmarkt officieel geopend door burgemeester Dirk De Maeseneer. De kraampjesmarkt met 18 standen vol leuke kadootjes, originele hebbedingetjes, kerstdecoratie en ambachtelijke producten. Onder de standhouders velen met een warm hart voor diverse goede doelen. Tussendoor doet u zich tegoed aan een lekker hapje en drankje.

19u00 Spectaculaire vuurshow gebracht door Jaguna vuurspuwer.

De zondag om 11u30 Kerstconcert: FAMILLOIR zingt KERSTLICHTJES in de parochiekerk OLV Onbevlekt Ontvangen in  Melle Vogelhoek  (Sint-Franciscus). Vierstemmig familiekoor begeleid door klavier en koperensemble NACHTLICHTJES. Op het programma staan naast een klassiek kerstrepertoire–ouder en nieuwer–ook recenter werk dat recht naar het hart gaat. Opbrengst ten voordele van de Alzheimer Liga in het kader van de WARMSTE WEEK. Kaarten te koop via aan 12 euro, inclusief drankje op de kerstmarkt. Kinderen tot 12 jaar gratis. Info en inschrijven:  www.vogelhoekfeest.be/kerstconcert.

14u00 Met de kerstman op de huifkar door  Melle Vogelhoek.

Goed doel

VZW Vogelhoek Feest steunt met de opbrengst van de kerstmarkt de Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen (BMLIK) met hun project Jong Gent in Actie.  BMLIK is een vzw die structureel armoede bestrijdt in dialoog met mensen die in armoede leven. Jong Gent in Actie is een eigenwijze jongerenwerking van jongeren tussen 14 en 26 jaar.  Het is een plek waar jongeren zich thuis voelen, met tijd voor ieders verhaal. Er worden leuke activiteiten georganiseerd en jongeren worden er ondersteund wanneer ze dat vragen, via individuele gesprekken, waarbij gezocht wordt naar gepaste hulp waar nodig.

Melle centrum

Kerstconcert met aansluitende kerstmarkt

Zaterdag 15 december slaan talrijke Melse verengingen en vrijwilligers opnieuw de handen in elkaar voor een gezellige kerstmarkt op het Dorpsplein.

Om 17u30 gaat het Kerstconcert van Academie De Kunstbrug door in de St. Martinuskerk.
Vanaf 18 uur start de Kerstmarkt op het Dorpsplein met sfeervolle kerstmuziek, fee ërieke kersthuisjes. De opbrengst gaat zoals steeds naar een goed doel. Dit jaar is dat Villa Voortman.

Om 20u is er een live optreden voorzien van The Mellvids combo.

Goed doel

‘Villa Voortman’, een laagdrempelig ontmoetingshuis in de stad, richt zich tot kwetsbare mensen met een dubbeldiagnoseproblematiek die om tal van redenen de aansluiting met de reguliere hulpverlening missen. Zij hebben moeilijkheden op verschillende levensgebieden zoals ernstige psychiatrische en justiti ële problemen, verslaving, stigmatisering en dakloosheid. PCGS zorgt in Villa Voortman voor de continuïteit in de therapeutisch begeleiding en voor de operationele inbreng van personeel, huisvesting en facility management.

X