De Sint en zijn trouwe helper bezoeken Samana Balegem

De Sint en zijn trouwe helper zakten zaterdag af naar het parochiaal centrum van Balegem om er de aanwezigen op wat lekkers te trakteren. De 20 medewerkers van Samana Balegem bedankte   hij voor hun belangeloze inzet gedurende het afgelopen jaar. Hij verwees onder andere naar de recente geslaagde viering voor 25 jaar Ziekenzorg/Samana Balegem, dat al die tijd onder leiding staat van voorzitter Willy Van De Putte.   De Sint was blij om Elza De Raeve als nieuwe Samana-medewerkster te mogen verwelkomen.

Bovendien bleek de Sint heel goed op de hoogte van de parochiale en politieke situatie (zowel plaatselijk als nationaal). De verkiezingsbetwisting in Oosterzele, de hoge uittredingsvergoedingen voor politici, de verschuiving van erediensten en priesters in de plaatselijke parochies, de kleine kantjes en de grote ongemakken des levens: niets ontging de scherpe blik van de heilige man, tot grote voldoening van de talrijke aanwezigen. (Luc De Rocker, foto DDL)