Hell City

Metal Fest Jeugdhuis Pluto Herzele

 

Hell City

Op zaterdag 15 december organiseert Jeugdhuis Pluto uit Herzele een metalfestival in Zaal Amb8 in Oosterzele.

Praktisch


Zaal Amb8 – Lange Ambachtstraat 45 Oosterzele

Deuren open: vanaf 15 uur vvk: 13 € Kassa: 17 €

Online tickets: www.jeugdhuis-pluto.be of Google: be.ticketgang.eu/Pluto

Meer info:  www.jeugdhuis-pluto.be  en  www.facebook.com/JhPluto

 

Line Up


16u00 Earupt

Als waardige opener zetten we dit festival in met de topgroep uit eigen streek. Earupt werd in 2007 opgericht in de streek van Oudenaarde en Zottegem. De stijl van Earupt wordt omschreven als “Groove Progressive Alternative Metal”. Earupt werd hoorbaar beïnvloed door bands als Foo Fighters, Dream Theater, Meshuggah, Devin Townsend, Haken, Twelve Foot Ninja, Nevermore, Leprous, Soilwork, Pantera, Channel Zero en Machine Head. Een mix van diverse stijlen waardoor hun stijl moeilijk te defini ëren valt. ‘Groove metal’ benadert hun stijl misschien nog het best. Na een demo, geproduceerd door Xavier Carrion (ex-Channel Zero), besteedden de bandleden al hun spaargeld aan een volledig album “Belief/Relief” met 14 hardhitters, opgenomen, gemixt en gemasterd in de Tower Studios in Montpellier, Frankrijk, en verpakt in een futuristisch-artistiek hoesje. Dit album kreeg veel uitstekende kritieken van de Belgische en buitenlandse pers. Momenteel leggen zij de laatste hand aan hun nieuwe album ‘Elements’, dat eind 2018 verschijnt.

17u15 Hunter

Hidden, Crusader, Monster Joe, Megasonic… het zijn namen die wellicht een belletje doen rinkelen. Het is onder andere in deze bands dat de leden van Hunter het vak geleerd hebben. Vandaag staat Hunter voor krachtige heavy metal, wars van subgenres of hokjes. Uit hun invloeden en ervaring wordt een krachtig brouwsel gedistilleerd dat smaakt naar Judas Priest, Iron Maiden, Manilla Road, Metal Church… Een blitzkrieg van de zuiverste metal met alle ingredi ënten. Schreeuwende leadgitaren, een ritmesectie als een pantserkolonne en intense powervocals.

18u40 Kuar Nhial

“Delving deep in the human psyche, Kuar Nhial delivers a hard hitting sound with existential overtones. Blackened guitarriffs alongside grooving basslines, driven by instinctual drums and straight from the gut vocals, their upcoming album is a honest reflection on life.”

Kuar Nhial is een vrij nieuwe band met muzikanten die ook in bands als Vonnis en Barst spelen. Hun eerste album “Kuar Nhial” verschijnt op 9 november 2018 op het Gentse label Consouling Sounds, de thuishaven van bekende groepen als Amenra, Gura, the Black Heart Rebellion, Kiss the Anus of a Black Cat, Wiegedood, Soul Grip, Treha Sektori, Syndrome en Alkerdeel. Duistere gitaarriffs en groovy baslijnen, gedreven door instinctieve drums en straight-from-the-gut vocals. Laat u vervoeren door de atmosferische vibes van Kuar Nhial, een band met mysterieuze naam én mysterieuze tunes.

20u15 Serial Butcher

Cannibal Corpse, Cadaveric Crematorium en Malignancy schudden ons wakker met brute death. De bekendste Belgische band in dit genre moet wel Serial Butcher zijn. De band werd opgericht in 1995 en bracht 3 demo’s uit waarop een sound te horen valt die brutaler klinkt dan Cannibal Corpse. De demo’s waren snel uitverkocht en in 2003 verscheen de EP Genocide Landscape op het label Deepsend Records.

De EP wordt in een review op Encyclopaedia Metallum omschreven als extreem, snel en verrassend toegankelijk; boeiender dan andere brutale death metalbands. De reviewer schrijft dat Serial Butcher misschien wel de beste Belgische band in zijn verzameling is. In 2008 werd de full length A Crash Course In Cranium Crushing opgenomen in de befaamde Zweedse Berno Studio, geproduceerd door Henrik Larsson, die ook albums producete van bands als The Haunted, Amon Amarth en Vomitory. Unique Leader Records bracht het album in 2010 uit. Serial Butcher speelde in die periode vaak samen met bands als Vader, Brutal Truth, Obituary, Malevolent Creation, Ulcerate en Leng Tch’e. In 2013 nam Serial Butcher in het Center For Contemporary Art in Aalst deel aan een kunstproject genaamd A Box-Sized Die van de Portugees Joao Onofre. Het voorlopig laatste album werd in 2015 uitgebracht en krijgt de titel Brute Force Lobotomy. Serial Butcher brengt op 15 december op Pluto Metal Fest hun unieke mix van brute deathmetal met old school florida deathmetal invloeden.

21u40 Thorium

Door hun werk in de legendarische Belgische Heavy Metal band Ostrogoth werden Dario Frodo, Stripe en Tom Tee overspoeld door enorme hoeveelheden inspiratie voor nieuw materiaal die ze niet in de band Ostrogoth konden realiseren. De drie ex-Ostrogothers besloten een gloednieuwe formatie op te richten: Thorium. Met de toevoeging van de klassiek opgeleide batterist Louis Van Der Linden startte de zoektocht naar een krachtige vocalist met een groot bereik en een opvallende podiumaanwezigheid. Ze vonden deze in de Nederlandse zanger David Marcelis (Lord Volture, Black Knight,….). Met deze volledige bezetting legt de band momenteel de laatste hand aan hun debuutalbum dat in het vroege najaar van 2018 uitkomt. Hun muziek wordt beïnvloed door alle klassieke metal-stijlen van de afgelopen vier decennia waaronder NWOBHM, Power Metal, Progressive Metal, Speed Metal, Bay Area Thrash en natuurlijk de klassieke Heavy Metal. Thorium stelt zichzelf geen grenzen en levert muziek die heavy, melodisch, virtuoos, pakkend en conceptueel is.

23u30 Hell City

Als headliner sluiten we ons Pluto Metal Fest af met Hell City een metalband uit het Limburgse Hoeselt. Ze speelden in het voorprogramma van kleppers als Helloween, Queensrÿche, Evergrey en Channel Zero en combineren grunts met melodieuze vocalen in een modern metalkleedje. Op de vorige plaat werkten ze samen met Mikey Doling, die eerder aan de knoppen zat voor groepen als Snot, Soulfly en Channel Zero. De productie van het huidige album is van eigen hand, wat hen duidelijk geen windeieren legde. Ondersteund door Alcatraz Music heeft Hell City slots op Graspop Metal Meeting (BE), Summer Breeze (GER), Out And Loud (GER) en met succes getourd in verschillende landen zoals het VK, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Nederland