Gezellig sinterklaasfeest in Landskouter

De Sint en Zwarte Piet waren maar al te blij dat ze opnieuw konden afzakken naar het Gemeenschapscentrum IJzeren Hekken in Landkouter. De legendarische champetter van de Landskouterse Ploegfeesten en eerste keizer carnaval van Oosterzele, Dani ël De Bruycker, staat blijkbaar hoog aangeschreven in het boek van de Sint, hij mocht de Sint en Zwarte Piet verwelkomen in Landskouter en begeleiden naar het GC IJzeren Hekken. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Bij aankomst in het Gemeenschapscentrum stonden kinderen en hun ouders de goedheilige man op te wachten. De Sint houdt blijkbaar veel van de kinderen van Landskouter. Hij deelde veel lekkers uit. Het Sinterklaasfeest sloeg aan, en wat de Sint en Zwarte Piet betreft mag het gerust een jaarlijkse traditie worden. Het was mooi om zien, de blije kindergezichtjes en de trotste ouders en grootouders. Er hing meteen een gezellig sinterklaassfeertje op deze happening. Het derde sinterklaasfeest werd een voltreffer. En of de drankjes en het vele lekkers smaakten. De Sint had graag langer gebleven in het Gemeenschapscentrum, maar hij moest nog dezelfde avond en nacht veel brave kinderen hun pakjes en snoep brengen. De Sint was zeer te spreken over het mooie initiatief en het hartelijk onthaal in het GC IJzeren Hekken.
 
De organisatoren van het sinterklaasfeest zetten zich alweer in voor het goede doel. Dit jaar toont men een groot hart voor de vzw Pamoja Na Komoc. De vzw zet zich in voor kinderen in Uganda. Er werden al een aantal klassen gebouwd. De noden blijven groot, er zijn nog klassen nodig om weeskinderen onderdak te bieden. De opbrengt van het Sinterklaasfeest gaat integraal naar vzw Pamoja Na Komoc.
De organisatoren danken alle kinderen, ouders, grootouders, sympathisanten, medewerkers en alle deelnemers aan de tombola. Roger Bockstaele (Landskouter), Eveline Hebbrecht (Lovendegem), en familie Batjoens (Landskouter) schatten het gewicht het best, en trokken goedgemutst huiswaarts met heuse sinterklaasfiguren in chocolade van 870 gr, 840 gr en 400 gr. Als je de kinderen veel leuke en ontspannende momenten kunt bezorgen, dan is het opzet van de organisatoren ten volle geslaagd. De Landskouterse pagadders, bengeltjes keken er verlangend naar uit omdat het sinterklaasfeestje in het GC IJzeren Hekken altijd iets speciaals is’, glimmen tal van ouders. ‘Dank u wel, lieve Sint, en tot volgend jaar’, klinkt het enthousiast in Landskouter.               Reporter 17