Meer inbraken in PZ Rhode & Schelde

De afgelopen maanden werden op het grondgebied van de politiezone Regio Rhode & Schelde meer inbraken vastgesteld. Vooral Destelbergen, Heusden en Merelbeke worden door inbrekers geteisterd. De lokale politie tracht zoveel mogelijk in te zetten op preventie. Daarnaast verhoogt ze de algemene waakzaamheid op dergelijke fenomenen.

Het is een algemeen fenomeen dat in de winterperiode het aantal inbraken en diefstallen stijgt.  De afgelopen maanden werd de politiezone Regio Rhode & Schelde met steeds meer inbraken geconfronteerd. Doordat het steeds vroeger donker wordt, kunnen inbrekers genieten van de beperkte zichtbaarheid. Daarnaast zorgen de naderende feestdagen ervoor dat er meer zaken ter beschikking worden gesteld om te ontvreemden.  Om het hoofd te kunnen bieden aan dergelijke fenomenen zullen de patrouilles zo veel mogelijk naar de inbraakgevoelige plaatsen en tijdstippen geori ënteerd worden.  Dit wordt aangevuld met extra acties en controles die specifiek naar inbraken gericht zijn. Daarnaast biedt  politiezone Regio Rhode & Schelde aan de inwoners gratis diefstalpreventieadvies en afwezigheidstoezicht aan.

Daarnaast geven ze nog enkele tips mee:

  • Ook al ben je maar even weg, laat alles slotvast achter (wagen, woning, tuinhuis, garage, …). Verberg sleutels niet in de onmiddellijke omgeving.
  • Laat een lampje branden bij afwezigheid ’s avonds en werk eventueel met een tijdschakelaar.
  • Berg waardevolle spullen op en laat ze niet in het zicht van potenti ële inbrekers liggen.
  • Laat geen mogelijke hulpmiddelen (ladder, hamer, …) slingeren in en rond de woning.
  • Geef de woning bij langdurige afwezigheid een bewoonde indruk. Laat de brievenbus legen en zorg ervoor dat de rolluiken af en toe eens worden opgetrokken. Vraag eventueel ook afwezigheidstoezicht aan.
  • Registreer/fotografeer je waardevolle voorwerpen en juwelen.
  • Sluit alle toegangen af, ook op hogere verdiepingen!