Trek in 2019 de wandelschoenen aan

Ook in 2019 nodigt de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw je uit om deel te nemen aan zijn wandeltochten. Wandel je fit. De Oosterzeelse wandelclub stapt zijn 32 ste jaargang in. Wie graag zijn passie deelt met duizenden andere wandelliefhebbers mag in 2019 de wandelingen van WSV Land van Rhode vzw niet missen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Sinds 1987 kent de Oosterzeelse wandelclub met deze recreatieve sport veel succes. Elk jaar opnieuw elf of twaalf tochten organiseren is een huzarenstuk. Elke maand opnieuw kunnen wandelaars hun hart ophalen tijdens de wandelevenementen van WSV Land van Rhode vzw. Wandeltochten die zowel de nadruk leggen op sociaal contact én ontspanning. Het parcours wordt telkens onder de leiding van Etienne De Neve meesterlijk uitgetekend. Het parcours mag je telkens afstappen op je eigen ritme. Elk jaar trekt de Oosterzeelse wandelclub nieuwe leden aan. Je bent van harte welkom.
Wandelen biedt alle voordelen van andere sporten, met als bonus dat het risico op kwetsuren bijna onbestaande is. Van wandelen, vooral de dames gaan dit graag horen, vermager je dus even fel en snel als joggen of fitnessen. Wie wandelt, verbrandt evenveel calorie ën als wie loopt over eenzelfde afstand.
Medicijn van de toekomst
Bewegen is het medicijn van de toekomst. Bewegen bevordert het lichamelijk en het geestelijk welbevinden. Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk. Je bent vermoeid en lusteloos, en dus heb je geen zin in bewegen. Maar hoe minder je beweegt, hoe lamlendiger je wordt. Kom daar maar eens uit, uit die vicieuze cirkel. En toch is het essentieel. Bewegen voorkomt ziektes en werkt genezend. Want weinig bewegen is slecht. Voor de fysieke gezondheid, omdat de kans op cardiovasculaire aandoeningen toeneemt. Voor de mentale gezondheid ook, omdat het een verhoogd risico inhoudt op het ontwikkelen van bijvoorbeeld een burn out, depressie,…Dankzij de Oosterzeelse wandelclub krijg je een unieke kans daar iets aan te doen. Sommigen hebben in hun leven nog weinig gewandeld. Zet de stap en wandel mee. Het geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Want dat wandelen heb je zelf gedaan. Een pilletje slikken, daar moet je niets voor kunnen. Wandel! Je metabolisme verandert op termijn. Je verbrandt vet, je slankt af, je cholestorol en bloeddruk zijn beter. Op psychologisch vlak zorgt dat er voor dat je zelfvertrouwen krijgt. Je sociale leven wordt beter. Bewegen is helend voor de gezondheid.
Word lid
   
Ben je op zoek naar een zinvolle én gezonde vrijetijdsbesteding, dan kan je terecht bij WSV Land van Rhode vzw. De Oosterzeelse wandelclub koestert zijn trouwe leden, maar wil nog meer mensen over de streep halen. Trek in 2019 de wandelschoenen aan, is het devies van de wandelclub. Er zijn een aantal obstakels, de Oosterzeelse wandelclub wil die één voor één wegwerken. De meeste mensen onderschatten zichzelf. Omdat ze nooit wandelen, lijkt de minimum afstand van 6 km hen al ondoenbaar. En dan is er nog de heersende vereenzaming van onze maatschappij, de schrijnende vaststelling dat het leven almaar anoniemer wordt. De Oosterzeelse wandelclub wil daar echt iets aan doen. Al te veel mensen trekken zich terug tussen hun vier muren. Maar kennis met de Oosterzeelse wandelclub. Interesse? Neem vrijblijvend contact op met voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96, erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475 / 42 05 12, diana.scheirlinck@skynet.be.       Reporter 17