Het Houtems toneelgezelschap Vreugd In Deugd brengt “ DE MAN DIE NIKSKE KAN” met de kerst op de planken.

 

 Naar jaarlijkse gewoonte brengt het Houtems toneelgezelschap Vreugd In Deugd tijdens de kerstperiode een stevige komedie op de planken. Dit keer kozen we voor het toneelstuk “ DE MAN DIE NIKSKE KAN” van auteur Kamiel Kemels in een regie van regisseur Chris De Saveur.

 Waarover gaat het?

Mijnheer De Bruyn is vertegenwoordiger bij de firma Gezond en Mooi, een cosmeticabedrijf. Hij is kans hebber om in de directie te geraken. Doch mijnheer  De Bruyn verkiest voor het gewone leven. Hij gaat graag eens biljarten en kaarten met de vrienden en is zeer sociaal aangelegd. Zijn vrouw daarentegen is eerder   het tegenovergestelde type. Nu zij weet dat haar man eventueel promotie kan maken stijgt de ijdelheid haar naar het hoofd.  Ze wil ten koste van alles een huishoudster in huis. Haar inwonende schoonvader wil ze naar een homesturen en heeft wilde plannen om zoonlief te koppelen aan een meisje met standing. Om te bewijzen dat haar man nikske kan,beraamt ze een complot met haar beste vriendin. Op een bepaald ogenblik komt de directeur met zijn dochter op bezoek bij de familie De Bruyn en dan gaan de poppen aan het dansen. Met de hulp van zijn schoonvader en een paar  vrienden weet mijnheer De Bruyn een gans andere wending te geven aan het verhaal, o.a. door een heel op vallende huishoudster aan te werven en door het  inhuren van een paar escortedames.  

 Wie wil zien hoe dit allemaal afloopt kan terecht in Zaal Sint Micha ël, Kloostertraat12 te Sint-Lievens-Houtem op vrijdag 21 december; zaterdag 22 december; dinsdag 25 december; woensdag 26december en op vrijdag 28 december telkens om 19u30.

 Kaarten kosten € 8 (kinderen -12jaar € 5) zijn te verkrijgen via de spelers of bij Christiane De Landsheer,Molenkouter 112 te ST.L.Houtem. Tel: 053 / 63 12 75.    In het kader van de Warmste Week ondernemen we een actie om de VZW DE HEIDE — een centrum voor mensen met een beperking — uit Merelbeke financieel te ondersteunen. Iedere euro die we ontvangen van de verkoop van het programmaboekje leggen we één euro bij. Ter illustratie: onze actie van vorig jaar bracht € 1200 op ten voordele van O.C. De Beweging uit Gijzenzele