Verkeersdrempel aan Brakelse Bib toch reglementair

Verkeersdrempel aan Brakelse Bib toch reglementair

Er was de laatste dagen heel wat te doen rond een verkeersdrempel die werd voorzien aan de ingang van de Brakelse bib. Er kwamen daar heel wat reacties op. 

Na onderzoek blijkt dat dergelijke drempels een uitzondering kunnen krijgen op een woon(erf). 

Hieromtrent is ook een advies gevraagd aan het VIAS (het vroegere Belgische Instituut voor de Verkeersveiligheid). HetVIAS deelt mee dat de plaatsing van deze drempels in een erf geen enkelwettelijk/reglementair probleem stelt.Het Koninklijk Besluit van 9 oktober 1998 waarook wordt naar verwezen, is niet van toepassing in het erf . 

Het Brakels schepencollege wenst mee te geven dat deze drempel is geplaatst – ook op vraag van de beheerraad van de bibliotheek –om de veiligheid van de bezoekers van de  Brakelse  bibliotheek te verhogen.