Bewoonster waarschuwt voor zwanworstjes met nagels in verstopt.

Aan de Gavers in Geraardsbergen werd door een inwoonster van de Oudenbergstad zwanworstjes gevonden met nagels in verstopt. De dame liet haar hond uit en wandelde langs het water toen plots haar hond zwanwostjes zag en er aan rook. De dame reageerde alert en zag meteen dat er iets fout was. Tot haar grote verbijstering merkte ze op dat er in de zwanworstjes nagels zaten verstopt. ‘Stel je voor dat mijn hondje van deze worstjes had gegeten. Ik mag niet aan de gevolgen denken’ reageert de dame verontwaardigd.

Het is niet de eerste keer dat dit voorvalt. Een vriendin van de dame – die eveneens haar hond uitliet – kwam tot dezelfde lugubere ontdekking. Ze diende een klacht bij de politie in maar daar lieten ze verstaan er niets aan te kunnen doen. De dame reageert verbolgen: ‘Dit kan toch niet ongestraft blijven.’ Ze wil tevens alle hondenliefhebbers in de streek verwittigen om erg waakzaam te zijn.

Julien Borremans