The London Quartet schittert in GC De Kluize

Heerlijk avondje in GC De Kluize. Om eerlijk te zijn, het merendeel van het publiek, incluis uw Beiaardfotograaf en reporter, had nog nooit gehoord van The London Quartet. Maar het quartet, af en toe uitstekend geflankeerd door een meesterlijke pianist, bracht gans de avond genietbare pareltjes in de sfeer van Christmas. Met veel vleugen Britse humor. Een ware ontdekking. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Het optreden, tweemaal 45 minuten, zat goed in mekaar. Dat het quartet, dat in al ontelbare landen optrad, al veel podiumervaring opdeed, was meteen duidelijk. ‘One of the finest vocal groups in Europe’. Straf. Iedereen smulde van de perfecte voorstelling met geregeld ludieke bindteksten. Een paar zelfs in het Nederlands. Een perfecte avond. Getekend, The London Quartet, dat zich snel thuis voelde in de Oosterzeelse cultuurtempel.
Stonden daar vier klassenheren te performen? Alleszins. Ze legden de lat hoog. Warme stemmen. Het optreden was gepolijst, evenwichtig, mooi opgebouwd. Het publiek was onmiddellijk in de ban van de vocale superioriteit van het viertal. Van stress, zenuwen of spanning was niets te merken bij het kwieke gezelschap. Het viertal en de olijke pianist
losten de hoge verwachtingen in. Het quartet maakte indruk. Uniek concept. Ook een paar amusante nummers Are you lonesome tonight, Strangers in the Night. En ook Susay Nina in het Nederlands. Heel stijlvol optreden, door het publiek gewaardeerd. Krachtig. Overtuigend. Expressief. Virtuoze zang op hoog niveau.
Wie in GC De Kluize was, was meteen onder de indruk. Het bleef kijken, luisteren, genieten. Het avondje denderde verder op een perfecte gestroomlijnde manier. Het dankbaar publiek, dat een extraatje vroeg, en er twee kreeg, bedankte meermaals met een warm applaus. De reacties waren unaniem lovend.     Reporter 17