ingezonden foto leefschool

Warm, warmer, warmst,…op De Leefschool

ingezonden foto leefschool

Op vrijdag 14 december organiseerde De Leefschool Oosterzele de ‘Loop ze warm’ —actie in het kader van de Warmste Week. Van een mooi succes gesproken. Directrice Martine Vande Moortele meldt het met veel trots. ‘ De leerlingen hebben samen precies 1783 rondjes gelopen op de Finse piste’. Op het schoolterrein werd een Finse piste aangelegd, vrijdag jl. werd de piste officieel ingelopen. (Reporter 17, DDL, foto De Leefschool).

De klassen losten elkaar af, er waren constant leerlingen aan het lopen.’s Avonds sloten volwassenen aan tijdens de ‘Late night Obstacle Run’. Het   werd een heuse uitdaging. Na de run was het tijd voor het officieel inhuldigingmoment van de Finse piste (wat een aanwinst voor de school!) Het event werd opgefleurd met een vuurspuwer. Met de steun van de Koning Boudewijnstichting én ouders kon men in De Leefschool een Finse piste aanleggen. Zo kunnen de leerlingen en leerkrachten hun dagelijkse mijl op een knievriendelijke manier lopen.

Directrice Martine Vande Moortele: ‘De voorbije weken werden talrijke initiatieven ondernomen door onze leerlingen om geld in het zamelen voor meerdere goede doelen. In totaal werd reeds meer dan 2500 euro ingezameld. Dit bedrag zal nog oplopen, de actie van vrijdag 14 december moet er nog bijgeteld worden. Echt iets om met z’n allen erg trots op te zijn vooral omdat onze leerlingen de acties zelf in handen hebben genomen’. De opbrengst van ‘Loop ze warm’ wordt geschonken aan De Caspers, een sportvereniging die zich richt tot kinderen, jongeren en jong volwassenen met een auditieve, motorische of licht mentale beperking, of met autisme. Martine Vande Moortele: ‘We konden ook rekenen op de gulle sponsors: Carrefour Scheldewindeke, De Patisson, David De Ganck, BNP Paribas Fortis Scheldewindeke. Op vrijdag 21 december zullen de kinderen van het 5 de en 6 leerjaar het volledige bedrag in Puyenbroek Wachtebeke overhandigen.           Reporter 17