Plantaardiger kerst? Haal eens een veggie kookboek in huis!

Traditioneel vormen de feestdagen een piek qua vleesconsumptie: miljoenen kalkoenen vliegen in de pan en tonnen rosbief uit de oven. Maar wat als je het een keer over een vleesloze boeg wil gooien? En wat als je op de koop toe stiekem ook nog indruk wil maken op je disgenoten? Of wat als je eenvoudigweg een lekker plantaardig cadeau onder de kerstboom wil leggen? EVA Oosterzele brengt kerstlicht in de duisternis en verkoopt tal van veggie kookboeken aan een zacht kerstpr(ei)sje.

Elena Lievens, coördinator van EVA Oosterzele, legt uit:” Vaak bestaan er nog misverstanden over de veggie keuken en zitten de koks met de handen in het haar als ze thuis of  op restaurant een plantaardig feestmaal moeten bereiden. Hotelscholen bieden nog steeds geen volwaardige opleiding vegetarisch koken aan en voor wie niet geleerd heeft om creatief aan de slag te gaan met groenten, fruit, granen, tofu enz., blijft het veggie familielid aan de feestdis vaak ‘de vreemde eend in de bijt’.  En dat is jammer want er kunnen juist fantastische culinaire hoogstandjes bereikt worden met deze ingredi ënten. Een toastje met pat é miso en cashewnoten met cranberry, auberginetruffels met olijven en pijnboompitten, carpaccio van rode biet en rucola, een kokospanna cotta met kaffirlimoen en frambozencoulis … het zijn maar enkele  smaakmakende  voorbeelden die perfect haalbaar zijn met een goed vegetarisch kookboek aan je zijde.”

     

Waar vind je de EVA-kookboeken? Op woensdag 19 december kan je naast een plantaardige afhaalmaaltijd ook je kookboekexemplaar kopen bij Wonderworld van Cathy Goyvaerts (Scheldewindeke) en op zaterdag 22 december tref je ze aan tussen de bio groenten en fruit in de Patisson (Balegem).

EVA Oosterzele biedt op kookboekvlak bovendien voor elk wat wils: De Dikke Vegetari ër bevat antwoorden op alle culinaire veggie vragen; een uitdaging voor elke doorwinterde kok vormt Meesterkoks koken vegetarisch; Donderdag Veggiedag kookboek  en Veggie voor starters zijn uitermate geschikt voor beginners en Try Vegan doet je een vegan stapje verder zetten in je keuken. Als toemaatje voor onder de kerstboom verkoopt EVA Oosterzele voor de allerkleinsten ook En de koe zei boe en Je bent om op te eten. Als extra geschenk kan je ook een EVA abonnement cadeau doen. Kortom, om in deze kerstperiode verrassend veggie uit de hoek te komen, klop je best aan bij oosterzele@evavzw.be

 

X