OLSA BRAKEL FREE FEESTEN

Free Feesten terug op de agenda na meer dan 15 jaar afwezigheid!

©Sophie Richez - Sint Theresiakerk - buurthuis berdam

Pastorijwoning Sint Theresiakerk wordt ingericht voor project autonoom begeleid wonen

Sint Theresiakerk

Het OCMW richt de oude pastorijwoning van de St. Theresiakerk in voor het project autonoom begeleid wonen. Het OCMW zal de ruimtes in de pastorijwoning  vanaf het voorjaar van 2019  verhuren aan kwetsbare jongeren die net een instelling of multifunctioneel centrum hebben verlaten. Op die manier worden jongeren beter begeleid van het leven in groep naar een individueel bestaan waarin ze zelf verantwoordelijkheid moeten nemen. Het OCMW biedt enkel de huisvesting aan. De begeleiding van de jongeren gebeurt door multifunctionele centra waar de jongeren voordien verbleven.

De nieuwe locatie wordt aangeboden aan alle organisaties die kwetsbare jongeren begeleiden naar zelfstandig wonen. Het OCMW stelde de voorbije 2 jaar al een pand ter beschikking in samenwerking met vzw Levenslust. Deze vzw stelde een vraag naar uitbreiding van het woningaanbod, net als vzw Amon (tehuis Raveling). Een vraag waar het OCMW vanaf nu dus een antwoord op kan bieden. Het pand van de St. Theresiakerk is sinds kort eigendom van de stad en staat al geruime tijd leeg. Er zijn vier niet-bemeubelde slaapkamers die aan verschillende tarieven worden aangeboden aan kwetsbare jongeren tussen 17 en 25 jaar gedurende één jaar. Er moet telkens een ambulante dienst betrokken zijn die de begeleiding van de jongeren op zich neemt.

X