SONY DSC

School tweemaal in lockdown in zes dagen tijd in Munkzwalm

Deze ochtend belde een man aan een woning aan de Zuidlaan in Munkzwalm. Hij zei dat hij gewapend was en zette zijn weg verder. De bewoner verwittigde de politie en deze begon met een klopjacht. Het zou gaan om een man met een groot gestalte. De basisschool aan de De Coenestraat werd verwittigd en ging in lockdown. Leerlingen werden in de klas gehouden achter slot en grendel terwijl de klopjacht in de straten van Munkzwalm verder liep. Deze namiddag was er muziekles in de school van CreaMuze. Er was bij deze gelegenheid duidelijk politie aanwezig zowel in de school als in het tegenoverliggende gemeentehuis waar politie blijkbaar standby was om alles op de voet te volgen.
Ondertussen is er nog steeds geen spoor van de man en de politie kon niet bevestigen of hij wel effectief gewapend was.
Vorige vrijdag was er ook al een incident in Munkzwalm toen een bewoner van een naburige flat van de school met een loodjesgeweer rond liep. Er was toen heel wat onrust.
Directeur Geert Wildemeersch communiceerde met de ouders zowel vorige week vrijdag als vandaag woensdag.
Infovergadering deze avond
In de brief aan de ouders lezen we het volgende: “ Zoals jullie wellicht weten is onze school deze middag opnieuw ‘opgeschrikt’ door een ‘verdacht’ persoon. De info die ik zeker weet is dat het om een ander individu gaat dan vorige vrijdag. Hij/zij riep in de Zuidlaan dat hij/zij een wapen bij zich had. Er werd dus geen wapen gezien! De politie zoekt verder naar die persoon. Deze avond wordt er een infomoment voor ouders voorzien, om 20.30u, in de raadszaal van het gemeentehuis. Morgenvoormiddag verzamelen we de kinderen om 9u in de turnzaal. Daar zal ook de politie op kindermaat uitleg geven over de verontrustende toestand. Aangezien al die onrust niet tegen de schoolgemeenschap is gericht en we dit allemaal samen moeten kunnen verwerken, is er morgen dus gewoon opvang, les. Er zal morgenvroeg ook een CLB-medewerker aanwezig zijn die, indien nodig, ook kinderen zal kunnen opvangen. Ik hoop jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.”

Derre (7) en Warre (3) Verfaillie waren danig onder de indruk van het gebeuren en bevestigde ons dat de klassen deze ochtend op slot gingen in de Vrije Basisschool aan de De Coenestraat.

X