reeks bieren uit de Brouwerij Gemeldorp

PEIRDEMEESTER … het nieuwe bier van Brouwerij Gemeldorp.

logo brouwerij GemeldorpVanwaar de naam PEIRDEMEESTER?

Brouwer Danny De Keuleneire zijn nieuwste creatie is er eentje op basis van haver en daarom ging hij op zoek naar een naam van een beroep dat iets met deze graansoort te maken heeft. Al zijn bieren dragen namelijk namen van beroepen. Zo hebben we o.a. een Metser, Verpleegster, Smid, Imker, Grafmaker, Bakker, …

Voor de keuze van deze naam deed hij een beroep op de inspiratie van de Lierdenaars. Er kwamen in totaal 52 inzendingen binnen.

Stalknecht, paardefluisteraar, koetsier, ruiter, hoefsmid, jockey, chevalier, menner, pikeur, seizoenarbeider, enz … hebben allen rechtstreeks of onrechtstreek met haver te maken. Maar wat een boswachter en een naaister ermee te maken hebben is ons toch een raadsel. Hetzelfde geldt ook voor valkier en hoe-raake. VEE-keman  had nog net gekund ware het niet dat deze naamsuggestie door uittredend schepen Steven werd voorgesteld en dus een klein beetje naar verdoken propaganda rook.

Uiteindelijk won de naam PEIRDEMEESTER het met drie stemmen.

En … de winnaars zijn …

De eerste was Filip van Wonterghem die dus ook de hoofdprijs zal ontvangen. Andr é Van Geyte en Kurt Schamp zijn goed voor de 2de prijs. Alle anderen die een naamsuggestie binnenzonden zijn echter ook uitgenodigd en worden op zaterdag 5 januari 2019 om 15u in de brouwerij verwacht waar ze allen een PEIRDEMEESTER zullen aangeboden krijgen.

Ter nagedachtenis van wijlen peirdemeester Prosper.

Danny draagt dit bier tevens op aan zijn overleden vriend Prosper Van der Cruyssen, die dierenarts was te Oosterzele. Een foto van Prosper zal op het etiket van de 75 cl flessen prijken. Voor de flesjes van 33 cl wordt het onderstaande etiket gebruikt.

etiket voor het Gaudiumbier Peirdemeesterhttp://www.br-gemeldorp.com/

X