Zuiden van Pajottenland zonder drinkwater

Zuid-Pajottenland zonder water

Sinds zaterdagnamiddag 22 december zit een deel van het zuiden van het Pajottenland dat bediend wordt vanuit de watertoren van Oetingen deelgemeente van Gooik , zonder drinkwater.

Bij navraag komen wij te weten dat door de breuk in de hoofdwaterleiding in Sint-Pieters-Leeuw, de watertoren van Oetingen-Gooik compleet leeg is.

Groot probleem voor de vele huisgezinnen uit die regio die zonder drinkwater komen te zitten door een volledig verkeerde inschatting van de problemen in Sint-Pieters-Leeuw.
Vooral de hoger gelegen delen uit het zuiden van het Pajottenland zijn voor de zoveelste keer de dupe van het onoordeelkundig beheren van het waterleidingnet.

Niet onterecht gaan er stemmen op om aan te sluiten bij Geraardsbergen en de provincie Oost-Vlaanderen waar dergelijke problemen veel vlotter en effici ënter worden behandeld.

Dit niet alleen voor de watervoorziening maar ook voor de elektriciteitsvoorziening waar problemen veelvuldiger voorkomen in het zuiden van het Pajottenland dan in het zuiden van Oost-Vlaanderen.

Bij navraag of er voorzien wordt in drinkbaar water voor de duizenden getroffen gezinnen kregen wij te horen dat dit geen prioriteit was en men een oplossing zoekt voor het probleem.

Gaan we terug naar een zelf geboorde waterput om te voorzien in onze drinkwatervoorziening ?

X