Kunstschilder Rob Delange is overleden

Op maandag 24 december is de gerenommeerde Geraardsbergse kunstschilder Rob Delange op 86-jarige leeftijd overleden. Rob Delange was tevens grootmeester in de Broederschap van Manneken Pis.

Rob   Delange werd in 1932 te Idegem geboren. Hij ontwikkelde zich in de schilderkunst als een autodidact. In zijn kunstwerk bleef hij steeds verbonden met de Vlaamse eigenheid. Zijn tentoonstellingen konden zowel in het binnen- als in het buitenland op veel belangstelling en waardering rekenen. Bovendien getuigt zijn palmares aan nationale- en internationale prijzen   en onderscheidingen van een grote erkenning als kunstenaar.

De afscheidsdienst gaat door op zaterdag 29 december om 11 uur in de aula van het funerarium Van den Driessche te Geraardsbergen.

Julien Borremans

 

 

X