Lijsttrekker N-VA Ninove Joost Arents

N-VA-lijsttrekker zet N-VA-petje af en kiest voor coalitie met Open VLD en Samen

Lijsttrekker N-VA Ninove Joost Arents

Verrassing in Ninove waar N-VA lijsttrekker Joost Arents zijn N-VA petje afzet en in een coalitie stapt met Open VLD en Samen.

In Ninove dreigde onbestuurbaarheid na de 15 zetels van Forza Ninove, de partij van Guy D’Haeseleer. Twee te weinig voor een absolute meerderheid en hij vond niemand bereid met hem samen te werken. Ook Open VLD (9) en Samen (7) hadden 1 zetel te kort om een coalitie te kunnen vormen. Met de steun van Arents lukt dat wel.

“Wij vinden het enorm jammer  dat Joost voor deze weg heeft gekozen en daarmee ingaat tegen het partijstandpunt om te kiezen voor oppositie”, aldus Nv-A Ninove.” De komende dagen zal het partijbestuur zich beraden over deze nieuwe situatie die uiteindelijk niet gedragen wordt door N-VA Ninove. We wensen ons dan ook te verontschuldigen naar onze kiezers toe en hopen zo snel mogelijk duiding te geven.”