Fanfare Scheldewindeke en Gangulfuskoor Oosterzele presenteren schitterend kerstconcert

Heel geslaagd. Schitterend. Zo omschrijven de 250 aanwezigen het Kerstconcert in de Sint — Christoffelkerk in Scheldewindeke, die werd omgevormd tot een heuse concertzaal. Het kerstconcert van de Koninklijke Muziekvereniging Voor God en Vlaanderland en het Sint-Gangulfuskoor sloeg aan. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Er is blijkbaar voor zo’n gedurfd en gewaagd kerstconcert een geïnteresseerd publiek te vinden, zo bleek in de kerk van Scheldewindeke. Lopen de kerken leeg, zo niet op zondag 23 december in Scheldewindeke. Het publiek genoot en de bewondering voor de prestaties van ‘Voor God en Vlaanderland’, de orgelist en het zangkoor zou naarmate het concert vorderde alleen maar toenemen. Met ‘Christmas Flourish, The gift of Christmas (orkest), Gloria sei dir gesungen, If you love me’(koor) werd meteen duidelijk dat het publiek een aangename avond wacht. De muzikanten van de muziekvereniging ‘Voor God en Vlaanderland’ en de koorleden hebben gepassioneerd gewerkt aan het Kerstconcert. Na afloop glunderende gezichten. Uiteraard, staan de zenuwen altijd wat gespannen, maar toch twijfelde niemand dat de fanfare en het Gangulfuskoor alle harten gingen veroveren. Ze gaven zich volledig. Het werd een concert met veel enthousiasme gebracht. Prachtig, en dat vond het publiek ook. Kippenvelmomenten. Ook de orgelist bewees op zijn domein zijn charisma. ‘Adeste Fideles’, ‘Von Himmel noch da komm ich her’, ‘Er is een kindje geboren op aard’, ‘Stille Nacht’, knap allemaal. De programmatie bleek een schot in de roos. Te oordelen naar de vele positieve reacties die het concert kreeg, heeft iedereen ademloos genoten. De liefhebbers van een Kerstconcert laten watertanden, daar is men ten volle in geslaagd. Iedereen in de opperste (kerst)stemming. Het koor en orkest eindigden sterk met ‘A Swinkling Christmas’. Een absolute voltreffer. Iedereen is het eens, zo’n concert is voor herhaling vatbaar. Het stormachtig applaus sprak telkens boekdelen. Een met verve geslaagd concert. Finaal beloond met een dik verdiende staande ovatie.     Reporter 17
 
X