Voorwaarts Gijzel Oosterzele en KVV Windeke zijn klaar voor de clash

Op zondag 6 januari is het zover, de clash Voorwaarts Gijzel Oosterzele — KVV Windeke. Zoals zo velen, kijken we er ook vol verwachting naar uit. Wie graag het derby der derby’s wil zien, moet zondagnamiddag naar het VGO-terrein, Hogeveld in Oosterzele. Hoogspanning gegarandeerd. Bij veel voetballiefhebbers staat de derbyparty met stip genoteerd. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Alle ingredi ënten zijn er voor een spannend potje voetbal. Het derby leeft nog altijd bij het bestuur, de spelers, de fans. KVV Windeke dat in zijn laatste wedstrijd voor de winterstop stuntte tegen leider SK Denderhoutem (3 — 2) wil wat bewijzen tegen Voorwaarts Gijzel Oosterzele. ‘De zege tegen Denderhoutem heeft ons niet doen zweven, we verleggen de focus naar de wedstrijd tegen Gijzel — Oosterzele’, klinkt het realistisch bij KVV Windeke. VGO werkte ook intensief naar de derby toe. Onmiddellijk na de winterstop tegen KVV Windeke kunnen spelen is meteen een mooie prestigeslag. Beide teams hebben nog heel wat ambitie. Het wordt opnieuw een speciale match voor Simon De Vroe, Jeroen en Jasper De Graeuwe (ze verkasten naar VGO), die vorig seizoen nog de kleuren verdedigden van KVV Windeke. Ambiance zal er zijn, voor tijdens en na de wedstrijd. Het is geweten het bestuur van Voorwaarts Gijzel Oosterzele en KVV Windeke steken veel energie in hun club. De honger bij beide teams is groot. De 17 de speeldag start met het interessant duel Voorwaarts Gijzel Oosterzele (7 de, 24 punten)— KVV Windeke (11 de, 20 p.). VGO beschikt over het voordeel dat het voor eigen volk kan aantreden, maar KVV wil na de zege tegen de leider op zijn elan verder gaan. In beide teams veel strijdlust en allebei willen ze een goed resultaat neerzetten. Toegegeven, het duel tussen VGO en KVV zorgt telkens voor extra druk. Dat de wil om te winnen er zondagnamiddag (aftrap 14 u 30) zal zijn, is een zekerheid. Men hoopt op een wedstrijd met veel intensiteit en pressing. Mis dit interessant derby niet.
Nieuwe kantine
Het wordt zondag 6 januari volle bak in Oosterzele. Een toffe affiche. Een match met veel inzet. Het eergevoel is groot. De confrontatie tussen beide ploegen weekt speciale gevoelens los. Denk maar aan de legendarische duels uit het verleden. De burenstrijd wordt spannend. Gaan kijken is de boodschap. Het terrein van VGO, Hogeveld Oosterzele is the place to be.
De ambitieuze plannen van Voorwaarts Gijzel Oosterzele zijn werkelijkheid geworden. Zondag 6 januari kan je terecht in de hypermoderne kantine. Het engagement, de droom en de lovenswaardige veerkracht -na de allesverwoestende storm op 5 februari 2013, van VGO hebben het gehaald. Een krachttoer. Met man en macht werd gewerkt aan de bouw van de nieuwe kantine en vier ruime kleedkamers. Heel chic. Kom het nieuwe voetbalcomplex bewonderen.         Reporter 17
X