Adrien Dhooghe pastoor nieuwe parochie Merelbeke – Oosterzele

In januari 2019 wordt E.H. Adrien Dhooghe pastoor voor de nieuwe parochie Merelbeke — Oosterzele. Eind december 2018 wordt hij aangesteld als pastoor van de Oosterzeelse parochies. E.H. Padre Renaat ziet zijn pensioen opdagen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle),

E.H. Adrien Dhooghe uit Merelbeke wordt dus ook pastoor van de parochies Sint — Anna Bottelare, Sint — Aldegondis Lemberge, Sint- Bonifatius Munte, Sint — Martinus Balegem, Sint — Bavo Gijzenzele, Sint — Agatha Landskouter, Sint — Amandus Moortsele, Sint — Gangulphus Oosterzele, Sint — Christoffel Scheldewindeke. Uit dit indrukwekkend lijstje blijkt het schrijnend tekort aan priesters. Dus één pastoor voor al die parochies. Vanaf 1 oktober 2018 werd E.H. Adrien Dhooghe aangesteld als pastoor — moderator van de parochies in Merelbeke en Oosterzele, ter vervanging van E.H. Padre Renaat De Paepe die officieel met pensioen gaat. Proficiat aan Padre Renaat en de pastoor van de nieuwe parochie Merelbeke — Oosterzele.       Adrien Dhooghe is licentiaat Romaanse Filologie. Hij werd in 1979 priester gewijd. Was een tijd leraar aan het Heilig Maagdcollege van Dendermonde en onderpastoor van Ninove — Centrum. In 2008 werd hij pastoor van Merelbeke.                 Reporter 17
X