Hugo Van Huffel

Hertelling stemmen brengt niks op voor klagende socialist in Brakel

Het nieuwe gemeentebestuur in Brakel zal niet van start gaan op 7 januari zoals we eerder schreven door een klacht.   Door een kandidaat bij de lokale verkiezingen in Brakel werd klacht ingediend bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Het voorwerp van de klacht betreft de vraag tot het hertellen van de voorkeurstemmen binnen 1 partij.
Bij nader onderzoek bleek die partij de Brakelse SP.a te zijn. Kandidaat Hugo Van Huffel had klacht neergelegd tegen kandidaat Lieven De Moor.
Hugo Van Huffel is toen naar het partijbestuur gegaan om zijn ongenoegen duidelijk te maken. Daar viel men uit de lucht en wou men het regelen zonder onderzoek. Hugo Van Huffel heeft dan beslist om een klacht neer te leggen. De klacht gaat o.m. over het inzetten van getuigen tijdens de telling. De klacht werd ontvankelijk verklaard.
Klacht brengt niks op
Gisteren werd de klacht behandeld en nu blijkt dat de aanklager Hugo Van Huffel nog drie stemmen teveel heeft gekregen. Van Huffel had geen 192 stemmen maar slechts 189. De drie stemmen gaan naar een andere SP.a kandidaat Lieven De Moor. Alles heeft geen invloed op de zetelverdeling.
Uittredend titulair burgemeester en vz van de nieuwe gemeenteraad Alexander De Croo noemt dit optreden ongelofelijk lichtzinnig. “Het is jammer dat hierdoor de installatievergadering is moeten worden uitgesteld.”

Hugo Van Huffel

De installatievergadering heeft nu plaats op 11 januari.