Eedaflegging Joost Arents als gemeenteraadslid

Joost Arents kop van jut tijdens installatie nieuwe gemeenteraad

Eedaflegging van Joost Arents
@SoRi – Eedaflegging van Joost Arents

De eedaflegging van Joost Arents  als gemeenteraadslid verliep woelig. Er was boegeroep te horen vanop de oppositiebanken (Forza Ninove & N-VA), maar dat werd overstemd door het applaus van de coalitie. Joost Arents kwam op voor N-VA Ninove, maar werd uit de partij gezet toen hij deelnam aan de coalitie. De N-VA had na de tegenvallende verkiezingsresultaten van 14 oktober meteen voor de oppositie gekozen in Ninove.

Karolien De Roose kreeg een lang applaus van de oppositiepartijen voor haar speech
©SoRI – Karolien De Roose kreeg een lang applaus van de oppositiepartijen voor haar speech

Karolien De Roose, het enigste gemeenteraadslid dat overgebleven is van N-VA Ninove, haalde vooral uit naar ex-N-Va’er Joost Arents. “De manier waarop dat plan werd uitgevoerd, valt deontologisch niet te verkopen”, zei De Roose. “Wat je ook presteert tijdens je ambtstermijn, doe het nooit in naam van N-VA Ninove” beklemtoonde Karolien De Roose. De Roose bedankte ook haar kiezers en wil vooral nu in alle rust zich kunnen bezinnen hoe ze de partij NV-A Ninove terug leven kan inblazen.

©SoRi – Guy D’Haeseleer liet audiofragment horen van Joost Arents

Guy D’Haeseleer van Forza Ninove pakte uit met een kort geluidsfragment, waarin Arents tijdens een gesprek benadrukte dat “het belang van de partij boven alles” staat. “Het is Joost Arents die zelf als eerste de partij verliet na de grote nederlaag van N-VA Ninove en voor zijn postje koos”,  stelde D’Haeseleer. Verder had D’Haeseleer geen mooie woorden voor de coalitie, “zie jullie daar zitten, de losers, de coalitie van de verliezers.”