Burgemeester Van Durme: ‘Ook onze gemeente heeft nood aan samenwerking, het zal in 2019 niet anders zijn’

In Agathea Landskouter, vond op vrijdag 4 januari 2019 de nieuwjaarsreceptie voor het gemeentepersoneel van Oosterzele plaats. De zaal stond afgeladen vol. De nieuwjaarreceptie is elk jaar opnieuw een mooie attentie van de gemeente Oosterzele naar haar personeel toe. Het personeel genoot in feestzaal Agathea van de ontvangst en de stijlvolle receptie. (Reporter 17, foto’s UDW, BDM)

Het project bulkt van de goede bedoelingen. Het gemeentebestuur en het OCMW — bestuur kregen een ruime respons. En ook de lokale pers werd uitgenodigd, stilaan behorend tot het ‘huismeubilair’. Tijdens de nieuwjaarreceptie volgden speeches van burgemeester Johan Van Durme, OCMW — voorzitster Els De Turck en secretarissen Borchert Beli ën en Marijke   De Meyer. Burgemeester Johan Van Durme stak van wal met een gedicht van wijlen Herman De Coninck.
‘Alleen werken kan ik niet
Ik moet handen om me heen
Handen die me sterken
In alles wat ik weet,
Wat ik denk, wat ik meen.
Alleen ben ik niets
Ik heb anderen nodig
Werken met anderen
Maakt alleen zijn overbodig.
Burgemeester Johan Van Durme: ‘Herman De Coninck had het niet treffender kunnen schetsen. Ook wij allen hebben iedereen nodig, kunnen niet werken en functioneren zonder de hulp van anderen. Ook deze gemeente heeft nood aan samenwerking en dat zal in 2019 niet anders zijn. Enkel met vereende krachten zullen we er ook dit nieuwe jaar in slagen om de bevolking van Oosterzele te geven wat ze verdient. We zullen onze verantwoordelijkheid opnemen en ook in 2019 werken voor onze mensen. Dat is wat de Oosterzelenaars van ons verwachten. Het is niet altijd eenvoudig om elke dag paraat te staan. Ik weet uit eigen ervaring dat het niet altijd evident is om gemotiveerd en bereidwillig aan de slag te gaan. Maar het moet. We mogen onze inwoners nooit in de kou laten staan. We moeten elke dag beseffen dat werken aan de gemeente sowieso een privilege is. Dat werken voor je buren, eigen mensen, dierbaren, zoveel goeds inhoudt, zoveel voor die mensen betekent en zoveel respons oplevert. De Oosterzelenaars beseffen maar al te goed hoeveel ze aan ons hebben. Oosterzele weet en wil dat er elke dag een team klaar staat om te helpen, te werken, te bouwen aan nog een beter Oosterzele. Dat het in 2019 goed is om in Oosterzele te leven, te wonen, is voor een groot stuk jullie verdienste. Ik wil jullie allen van harte bedanken voor de ongebreidelde inzet, enthousiasme, wilskracht, waarmee jullie deze gemeente ondersteunen en vooruit helpen. Dit geeft mij een goed gevoel. Dit geeft jullie ongetwijfeld een goed gevoel. Oosterzele zien leven zal ook jullie een grote voldoening geven en motiveren, om er ook dit nieuwe jaar keihard in te vliegen. Wij staan sterk. Wij zijn een blok. We werken om de toekomst van deze gemeente te vrijwaren. En ik ben fier. Ik ben trots me het hoofd van dit team te mogen noemen. Het is een eer om met dit team 2019 te mogen instappen. 2019 wordt een geweldig jaar. Ook in 2019 zullen we hard moeten werken en zullen er soms woorden vallen. Ook in 2019 zal het niet altijd rozengeur en maneschijn zijn. Maar we zullen er staan. We zijn bereid om opnieuw de mouwen op te stropen en samen van 2019 een berenjaar maken. Ik wil jullie dan ook veel geluk, veel volharding en een goede gezondheid toewensen. Maak van 2019 vooral een jaar met veel plezier, te beginnen met vandaag. Een gelukkig nieuw jaar’, besloot burgemeester Johan Van Durme zijn speech.
Schepen en OCMW voorzitster Els De Turck ging in het jaar van het varken (Chinese dierenriem) ook de po ëzietoer op. ‘Zoek mooie avonturen/volg je dromen en geniet/kus de maan en wees verwonderd/ over wat je in de sterren ziet/maak dansjes in de regen/ verspreid geluk en lach/ vang zonnestralen tussen wolken/vier een feestje elke dag/ laat achter wat je kwijt wilt/ bewaar wat je nooit had gedacht/en vergeet niet dat plezier, ook in het werk, ook dit jaar op je wacht. ‘Het kleine Oosterzele kan groots zijn in wat we doen’. Reporter 17