Merelbeke, kerkplein loopt vol voor nieuwjaarsreceptie.

Traditioneel organiseert de gemeente Merelbeke op de eerste zondag van januari haar nieuwjaarsreceptie voor de inwoners.

Zondag 6 januari van 11 tot 13 uur werd iedere inwoner van Merelbeke uitgenodigd voor de traditionele nieuwjaarsreceptie op het kerkplein. Dit jaar zorgt Die Verdammte Spielerei voor de muzikale animatie! Na de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester werd de naam van het nieuwe cultuurhuis van Merelbeke bekend gemaakt. De inwoners konden kiezen uit 8 namen in de running zijnde C’Aster. Aster is Grieks voor ster, de C staat voor Cultuur. In diezelfde lijn ligt C’Astor. Castor is samen met broertje Pollux onderdeel van het sterrenbeeld Tweelingen. Een naam met een moderne toets is C@mer wat staat voor Cultuur at Merelbeke, uit te spreken als kamer, knus en vertrouwd of simpelweg Cultuurhuis. Trommelgeroffel .. de inwoners kozen voor  Cultuurhuis.