Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Geraardsbergen

Moeilijke bevalling op installatievergadering Geraardsbergen

 ©SoRi -  Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Geraardsbergen
©SoRi – Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Geraardsbergen

Voor en na de installatievergadering van de gemeenteraad en van de raad voor maatschappelijk welzijn kwam de materniteit van ASZ Geraardsbergen ter sprake.  Voor de installatievergadering was er een kleine wake van de politieke partij PVDA tegen de sluiting van de materniteit van ASZ Geraarsbergen.  Nick Dobbelaere, voorzitter van PVDA Geraardsbergen, wees vooral met de vinger naar Open Vld Geraardsbergen en CD&V Geraardsbergen. “De beslissing was al lang genomen, maar het stadsbestuur heeft netjes gewacht tot na de verkiezingen om deze beslissing mede te delen” benadrukte Dobbelaere

 ©SoRi - Emma Van Der Maelen (Spa Geraardsbergen) wilt meer transparantie over sluiting materniteit Geraardsbergen
©SoRi – Emma Van Der Maelen (Spa Geraardsbergen) wilt meer transparantie over sluiting materniteit Geraardsbergen

Na de installatievergadering stelde Emma Vandermaelen (Sp.a) reeds een bijkomende vergadering voor omtrent de plannen tot stopzetting van de materniteit, ze vraagt om meer transparantie.

 ©SoRi - Guido De Padt, benadrukte de moeilijkheid van dit dossier in functie vooral het behoud van een acute campus in Geraardsbergen, met een spoed, een Mug, met een dienst intensieve zorgen, ...
©SoRi – Guido De Padt, benadrukte de moeilijkheid van dit dossier in functie vooral het behoud van een acute campus in Geraardsbergen, met een spoed, een Mug, met een dienst intensieve zorgen, …

“Daar heb ikzelf en David Larmuseau (Cd&V) in ons hoedanigheid van leden van directie comit é, hard aan de kar getrokken. Zelf op 2 januari hebben we nog samen gezeten met het directie comit é van het ziekenhuis om ervoor te zorgen dat het verlies van de materniteit zou worden gecompenseerd door andere disciplines die het ziekenhuis zou kunnen aanbieden. Maar nogmaals zal ik vragen aan de directie leden van het Algemeen Stedelijk ziekenhuis om de komende dagen een informatieve vergadering te organiseren om de totale situatie toe te lichten.” repliceerde Guido De Padt