OHNE Zwalm is groot succes, verpakking is pass é

Zwalm – 15/01/2019 – Afval vermijden door je bus shampoo of fles olijfolie zelf bij te vullen in de winkel. Door een katoenen zakje te (her)gebruiken om je groenten of fruit in te dragen. Zelfs voor tandpasta is er een oplossing. De milieubewuste consumenten worden op hun wenken bediend in OHNE Zwalm, de eerste verpakkingsarme winkel in de Oost-Vlaamse regio. Het concept blijkt een succes te zijn want een paar maanden na de opening stonden we in een volle winkel.

Het principe van de winkel is eenvoudig legt Lieslotte Van der Linden (zaakvoerster) ons uit : neem je pot mee, weeg hem, vul hem en reken af. “Of koop hier een stoffen zakje”, zegt ze “Dat is ideaal om groenten en fruit in te stoppen, of om onder een van onze dispensers te houden. Daar hebben we een muur van vol, gevuld met granen, rijst, pasta, noten, zaden, peulen, ontbijtgranen, koffie, thee of kruiden. We verkopen ook veel andere producten zoals olie en zelfs was- en verzorgingsproducten. Die zitten in grote bidons met een kraantje zodat je je eigen bus of fles gemakkelijk kan bijvullen. In ons gamma zitten ook enkele typische producten zoals een houten tandenborstel of tandpasta in pilvorm. Ook allerhande gebruiksvoorwerpen die een afvalvrij leven faciliteren, zoals herbruikbare Bee’s wrap voor het inpakken en afdekken van voedsel, en degelijke drinkflessen.” Voor het aanbod in de winkel werkt Lieselotte samen met lokale producenten zoals Seghers Koffie uit Zwalm, de Speiboerderij in Herzele (zuivel) en de Sjampetter uit Velzeke ( taart, granola en koekjes).
Wat ons opviel tijdens ons bezoek is dat naast milieubewuste ouders ook kinderen plezier beleven in het opvullen van hun eigen potjes. Zo hebben ze bij OHNE gezonde lekkernijen en zelfs choco-en speculoospasta om bij te vullen.
OHNE Zwalm bevindt zich in de Hundelgemsebaan nummer 117, schuin tegenover de basisschool.
Openingsuren: van dinsdag tot en met donderdag van 10u tot 19u en op vrijdag en zaterdag van 10u tot 18u.
Volg OHNE zeker op hun facebook-en instagrampagina