Basisschool Centrum in de Buizemontstraat wordt na tien jaar eindelijk vernieuwd.

Het renovatieproject van basisschool Centrum in de Buizemontstraat gaat volgende maand van start. Eind volgend jaar zullen de 350 leerlingen er in een grondig vernieuwde klasomgeving les kunnen volgen. Er komt ook een betere doorstroming van het verkeer.

Moderne en dynamische school
De huidige gevel aan de Buizemontstraat dateert al van 1890, maar strookt niet meer met de moderne en dynamische school zoals basisschool GO! Centrum. “De gevel zal dan ook verdwijnen en plaats maken voor een klein administratief gebouw. We creëren zo ook ruimte voor een pleintje aan de straatkant”, legt directeur An Eeman uit. “Zo kunnen de ouders weg van de straat hun kinderen komen ophalen, dat moet tot meer veiligheid en een vlottere doorstroming van het verkeer leiden in de straat.”

De heraanleg van het pleintje zal zeker het verkeer ten goede komen. Ouders kunnen dan weg van de straat hun kinderen ophalen. Na de verbouwingswerken zal de school er totaal anders uitzien. Er komen nieuwe klasjes voor de kleuters. Voor de leerlingen van de derde graad komt er een grote open lesruimte, met vier klaslokalen.

Lesgeven volgens een nieuw concept
“Hier gaan we onderwijs geven volgens een nieuw concept. De leerlingen zullen er samenzitten in dezelfde ruimte waar vier lesgevers voor coaching zullen zorgen. We rekenen ook op de inbreng van de leerlingen zelf om dit innoverende onderwijsconcept uit te werken.”

Tussen de lessen wordt het ongetwijfeld heerlijk ravotten op de nieuwe speelplaats. “De architecten plannen het doortrekken van de schoolsite naar de ruime achtertuin om een open effect te creëren.”

Voor meer info: http://www.bsgocentrum.be

Julien Borremans

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X