Rachelle Vandenbussche uit Brakel is 104 jaar

Rachelle Vandenbussche vierde vandaag haar 104de verjaardag. Rachelle werd geboren in Heine Saint Paul op 19 januari 1915. Zij is de dochter van Emile, François Vandenbussche. Deze was koolmijnarbeider van beroep.   Haar moeder noemde Mathilde Vandenmenschbrugge ( huishoudster). Op 27- jarige leeftijd leerde ze haar man Andr é-Josef Roeland kennen. Ze traden in het huwelijksbootje op 7 augustus 1942. Hun huwelijk werd toen voltrokken door schepen Frans Beerens van Nederbrakel. Getuigen waren Albert D’Haeze en Ernest Sadones. Rachelle was beroepsmatig actief haarkapster en haar man was metselaar. Rachelle kreeg twee kinderen.
Rachelle is woonachtig in een assistentiewoning van de  Najaarszon in Brakel. De directie en personeel o.l.v. directeur Bruno Schollaert zette haar in de bloemetjes. Vervolgens werd ze in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur van Brakel o.l.v. burgemeester Stefaan Devleeschouwer.
Vervolgens werd er een receptie aangeboden aan de talrijk opgekomen familieleden en het gemeentebestuur.