Staande ovatie voor The Scabs

De gelukkigen die een ticket konden bemachtigen (de voorstelling was in een mum van tijd uitverkocht) hebben in GC De Kluize kunnen smullen van het concert ‘The Scabs 40 years’. The Scabs vieren hun veertigste verjaardag met een groots opgezette jubileumtoer. Het ronduit schitterend De Kluize-team slaagde erin The Scabs te strikken voor een optreden in de Oosterzeelse cultuurtempel. Voor en na de pauze kwam de legendarische Willy Willy een tijdje de groep vervoegen. Zo te zien, de 59 jarige Willy Willy vecht tegen kanker, het publiek reageerde telkens heel enthousiast op de intrede van Willy Willy. Bewonderingswaardig wat de doodzieke en fel vermagerde Willy Willy nog deed. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

The Scabs streken dus ook neer in Oosterzele. En hoe? In een wervelwind van songs en geflankeerd door uitmuntende en getalenteerde muzikanten was snel duidelijk dat frontman Guy Swinnen de theaterzaal ging inpalmen. The Scabs, die op hun jubileumtoer tal van cultuurhuizen, gaan doorkruisen, bouwden een genietbaar muziekfeest. Guy Swinnen en de band gaan op zoek wat hun muziek zo uniek maakt: de tomeloze inzet voor muziek. Voeg daarbij de intrigerende, karaktervolle stem van frontman Swinnen en het charisma van Willy Willy met zijn opmerkelijke dubbele oorringen. Met zijn enige song ‘Mesaboogie Feedback’ kreeg Willy Willy h ét stormachtigste applaus van de avond. Er werd ook herinnerd aan ‘hun’ vriend Fons Sijmons, het overleden bandlid van The Scabs.
Ronduit een zalig avondje in de nokvolle theaterzaal De Kluize. Enig minpuntje, veel beweging is er niet op het podium. En ook het publiek zit als het ware vastgekluisterd aan zijn zitje. Uit de bol gaan zit er niet in. Na de pauze was het de vraag of de oververmoeide Willy Willy nog zou terugkeren. En ja, de publiekslieveling deed opnieuw zijn intrede. De zaal in vervoering, mooi het bekgevecht tussen de instrumenten. De set werd opgebouwd met nieuwe én oude hits. Soms dicht aanleunend bij het origineel of in een totaal ander jasje gestoken. Veel nummers van The Scabs zijn er bij een hele generatie ingebrand. Een droomavond, getekend The Scabs. Stond er een klassenband op het podium? Alleszins. Het concert ‘The Scabs 40 years’ is gepolijst, evenwichtig, mooi in twee delen opgebouwd. Kijken, luisteren. Een uitverkocht cultureel centrum GC De Kluize bleef maar genieten. Het dankbaar publiek vroeg en kreeg bisnummers. Er klonk voortdurend een warm applaus en finaal kregen The Scabs een welverdiende staande ovatie, ook na de bisnummers. En of The Scabs opgewarmd zijn voor hun jubileumtoer.         Reporter 17
X