©Sophie Richez - Sint Theresiakerk - buurthuis berdam

Samen studeren in buurthuis Berdam

Buurthuis Berdam

Af en toe hoor je wat getypt en geklik op een laptop, maar het is vooral heel stil in buurthuis Berdam. De vroegere kerk is nog tot 2 februari een studieruimte waar dagelijks een 50-tal studenten zich voorbereiden op hun examens.

“Fantastisch dat we hier kunnen studeren, toch”, zegt Zea Vleeschouwer. Zea zit op kot in Gent, maar ze komt tijdens de examenperiode graag naar Ninove om hier in alle rust, en met haar vrienden, te studeren in het buurthuis. “Dicht bij huis studeren geeft toch een zeker comfort én je spaart veel tijd uit. Als je thuiskomt, kan je meteen aan tafel. Je hoeft dus niet eerst naar de winkel om eten te kopen en dat dan zelf klaar te maken. En het was ook gewoon tof om met de feestdagen thuis te zijn.”

Afgeleid door telefoon

Ook haar vriendin Paulien Timmermans, met wie ze op kot zit, komt in de blokperiode naar Ninove. En dat doet ze al vier jaar. “Ik zie het als een ideale mix. Je bent met de feestdagen bij je familie en vrienden, maar hebt toch niet de eindejaarsdrukte van thuis.” En samen studeren werkt ook heel motiverend voor Zea en Paulien. ”Als je even bent afgeleid door je telefoon, voel je je meteen schuldig doordat je de anderen ziet verder werken”, lacht Paulien.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X