Uitbaatster B&B blijft in de cel op verdenking van moord

22/01/2019 – Zottegem –  Echtgenote Chris T. (57), uitbaatster van een B&B in Sint-Maria-Oudenhove, zou bekend hebben dat ze haar 61-jarige man Dirk Zegers zondagavond met een mes om het leven zou hebben gebracht. Hun 22-jarige dochter werd gisterenmiddag na verhoor vrijgelaten. Bij haar thuiskomst droeg ze een witte overall omdat haar kleren in beslag werden genomen voor sporenonderzoek. Het was de dochter die zondagavond om 23 uur de hulpdiensten verwittigde, nadat ze het drama had ontdekt.

Volgens bronnen blijkt uit de eerste vaststellingen dat Dirk Zegers met messteken om het leven werd ­gebracht, vlak bij een deur aan de zijkant van het gebouw. Vermoedelijk verloor hij veel bloed, want het gerecht liet na het onderzoek een speciaal poetsbedrijf komen om de woning schoon te maken.

De woning is ondertussen opnieuw vrijgegeven. De wielklemmen die aangebracht waren op de drie auto’s van het gezin, werden tevens losgemaakt. Over de aanleiding voor de dodelijke messteken is nog niets gekend. Het parket Oost-Vlaanderen en de advocaat van de vrouw wilden gisteren daaromtrent niets verduidelijken.

Het echtpaar opende in mei 2011 De Koperen Pomp, maar dat was toen nog in Everbeek. Het koppel is afkomstig uit Gent. Dirk Zegers werkte in de haven, en Chris T. was ambtenaar. Zij gaf haar job op om ­samen met haar man in de Vlaamse Ardennen een luxueus gastenverblijf met paardenpension te openen. Paardrijden is de passie van de dochter. Gasten konden over vijf paarden beschikken om de streek te ontdekken. Chris T. kweekte er als hobbyfokker ook Britse korthaar-katten.

Niemand kon gisteren begrijpen wat aan de oorzaak lag van het drama. Financi ële problemen waren er niet. Dirk Zegers hield zich altijd op de achtergrond. Het was Chris T. die steevast het voortouw nam bij het uitbaten van de B&B of het paardenpension. Volgens sommige buren had Zegers een wankele gezondheid, en zagen ze hem enkel nog voor het raam van de B&B. Sommige buurtbewoners zeggen dat Chris T. zich zorgen maakte over het alcoholgebruik van haar man en over de depressie waarmee die gekampt zou hebben.

 

Bron (HLN – Het Nieuwsblad)