Vogeltelweek neemt vliegende start in De Trampoline

Na maandag was de eerste dag van de vogeltelweek is achter de rug. De leerlingen van GO! BS De Trampoline Herzele gingen aan de slag met verrekijkers en infofiches en spotten verschillende soorten vogels zoals de houtduif, de koolmees, roodborstje … Opvallend waren het aantal meeuwen en kauwen  die te spotten waren op de speelplaats en de voederplaats.

Op GO! BS De Trampoline investeren we in groen. Ons ouderteam ‘De Groene Vingers’ plantten de voorbije periode heel wat planten, struiken en bomen. Hiermee willen we onze speelplaats niet enkel aantrekkelijker maken voor onze kinderen, maar ook meer dieren aantrekken. Bessen voor de vogels, nectarrijke bloemen voor de bijen, kleurrijke planten om vlinders aan te trekken, … Naast het aanbieden van voedsel proberen we deze diertjes ook een plaatsje te geven op onze school. Voederplaatsen en nestkasten zijn reeds ruim vertegenwoordigd, maar we plannen ook acties om een extra insectenhotel te maken en egelschuilplaatsen te bouwen. Dit schooljaar hebben we een erg speciale nestkast. Via Xperibird kunnen we dit schooljaar een mezennest volgen in een nestkast met ingebouwde camera. De nestkast hangt reeds klaar op onze speelplaats, we hopen dan ook dat een mezenkoppel de weg vindt naar deze speciale nestkast en ons heel wat mooie, leerzame momenten bezorgt.

X