Nieuw gelijkspel voor OLSA, K.OLSA Brakel – FC Gullegem:   1-1

Bij de thuisploeg ontbraken Bogaert (geschorst) en Pauwels (gekwetst).

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid kwam er pas na een kwartier spelen en was meteen goed voor en doelpunt. De bezoekers kregen een inworp cadeau, Coetsier zonderde met een mooie doorsteekpass Zmimer af die thuisdoelman Van Den Noortgaete geen schijn van kans liet. 0-1 na 16’. Er volgde opnieuw een lange wapenstilstand want pas in de slotfase van de eerste speelhelft viel er nog wat te noteren. Een door Lkoutbi getrapte hoekschop viel in de voeten van Kenneth Van Den Berghe die zijn schot zag afgeblokt. Toch kwam de thuisploeg nog voor de pauze langszij. Sampers speelde in de grote rechthoek de bal met de hand, Lkoutbi benutte beheerst de elfmeter. 1-1 na 42’. Net voor affluiten zag Hebbelinck zijn schot maar net naast gaan.

OLSA begon beter aan de tweede periode.   Kabanda ging door op rechts en bediende De Haspe, diens schot werd afgeblokt en in de herneming stopte doelman Ampe de poging van Lkoutbi. Op het uur zonderde Lkoutbi De Haspe af, die legde terug voor de inlopende Delie, maar opnieuw had de bezoekende doelman het laatste woord. Korte tijd later dropte Laurenssens de bal in de zestien, Delie kapte zijn tegenstrever uit, Ampe ranselde de bal uit zijn doel. Met nog een kwartier te spelen zorgde Gullegem nog eens voor dreiging. Na corner kopte Dekiere net naast en een paar minuten later maakte OLSA doelman Van Den Noortgaete een schot van Van De Wiele onschadelijk. De laatste kans in de wedstrijd was er een voor de thuisploeg. Na voorbereidend werk van Delie besloot Lkoutbi centimeters over de dwarsligger.

Komend weekend speelt OLSA uit bij Menen.

R 18.

X