De stad Geraardsbergen en de hulpdiensten roepen op tot grote voorzichtigheid. Fase 3 van het winterplan wordt uitgevoerd.

Gelet op de stevige winterprik en de hevige sneeuwval van de nacht van dinsdag 22 januari op woensdag 23 januari, heeft Geraardsbergen besloten om de wegen intensief te bestrooien. Onze ploegen startten reeds op woensdag 23 januari om 3 uur ‘s morgens. Naargelang de toestand op de wegen, kan er worden overgegaan naar een andere fase van het winterplan.

De stad is niet verplicht om de weg volledig sneeuw- of ijzelvrij te maken. We doen wel al het mogelijke om onveilige toestanden te beperken. Beperk het gebruik van de wagen.

De Stad Geraardsbergen roept op tot grote voorzichtigheid. Trottoirs en voetpaden maken onderdeel uit van de openbare weg. Iedereen is verantwoordelijk om het trottoir voor zijn woning ijs- of sneeuwvrij te maken. Help buren, vrienden, familie,… die het moeilijk hebben hierbij.

Julien Borremans

X